Nyheter

NTF i Skåne på konferensen Kollektivtrafik Syd

I samband med konferensen Kollektivtrafikdag Syd, en mötesplats för kollektivtrafikbranschen, som genomfördes i Malmö fanns NTF i Skåne på plats.

I samband med konferensen Kollektivtrafikdag Syd, en mötesplats för kollektivtrafikbranschen, som genomfördes i Malmö fanns NTF i Skåne på plats. Mats Hedfors ställde i sitt anförande frågan var kollektivtrafiken befinner sig i ett nollvisionsperspektiv. Fokus var på stående i buss, bältesanvändning samt säkerheten för barn upp till 4-5 års ålder.

På konferensen Kollektivtrafikdag Syd visades också en trafiksäkerhetslösning i buss upp. Den integrerade bakåtvända bilbarnstolen, SIT safe, möjliggör för barn upp till 4-5 års åldern (stolen är godkänd för barn som väger upp till 18 kg) att sitta i en bakåtvänd lösning. Då man fäller ryggstödet på framförvarande stol så får förälder och barn också ögonkontakt under resan. 

Värmland har redan inrett samtliga bussar i linjetrafik med systemet. Vi får hoppas att Skåne, inom kort, följer efter. På sikt kommer NTF att publicera en lista på hemsidan vilka busslinjer i landet som erbjuder den bakåtvända lösningen för barn upp till 4-5 år.

 

     


2018-02-21