Visa detta email i din webbläsare

NTF Skåne Nyhetsbrev Nr: 2 2019
NTF
Trafiksäkerhetsinsatser under året...
NTF i Skåne vill uppmärksamma goda exempel på trafiksäkerhetshöjande insatser i länet. Vi har sedan nystarten 2017 skaffat sig en allt större inblick i vad som händer med trafiksäkerhetsarbetet i länet. Glädjande nog finns det mycket positivt som sker vad gäller trafiksäkerhetshöjande insatser och vår ambition är att kontinuerligt lägga ut goda exempel på vår hemsida. Först ut är Hörby kommuns initiativ att dela ut halkskydd till alla som fyllt 65 år.

Läs mer...

 
Ingen ökning av bältesanvändningen
För tredje året i rad ligger bältesanvändningen i tätort i Skåne kvar på 97 procent. Kvinnliga bilförare når hela 99 procents bältesanvändning medan männen stannar vid 95 procent. Sammanlagt i länet observerades 68 000 förare och framsätespassagerare i samtliga kommuner.

Läs mer...

 
 
Europeiska Trafikantveckan 2019
Den Europeiska Trafikantveckan som äger rum den 16–22 september varje år har tillkommit på europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Temat för i år var ”Säker trafik till fots och på cykel”. NTF var på plats i Trelleborg och i Ystad.

Läs mer...

 
 
Låg mopedhjälmsanvändning i Skåne
Antalet mopeder i trafik ökar kraftigt. I Skåne har sex personer omkommit och 88 skadats allvarligt, på moped, under åren 2014-18. Nu visar NTF:s nationella cykelhjälm- och mopedhjälmsmätning att andelen som använder mopedhjälm sjunker. I Skåne använde 92 procent mopedhjälm, det är fyra procentenheter lägre än det nationella genomsnittet.

Läs mer...

 
God jul och Gott nytt år !
önskar NTF i Skåne
  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda. YouTube Twitter
Facebook LinkedIn
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.

Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2017 NTF. Alla rättigheter reserverade.